• Kezdőlap
  • Masszázsok
  • Fáj a hátam, stresszes a munkám. Hogyan lehet masszázzsal ezt feloldani? Melyek az egyedi masszázsterápiák hatásai a bőrre és a bőr alatti kötőszövetre?

Mentálmasszázs, gyógymasszázs, masszázsterápiák

Fáj a hátam, stresszes a munkám. Hogyan lehet masszázzsal ezt feloldani? Melyek az egyedi masszázsterápiák hatásai a bőrre és a bőr alatti kötőszövetre?

A bőrben masszázs határára vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. Értágító hatású kémiai anyagok termelődnek, fokozódik a vérkeringés, ezáltal az anyagcsere. Mechanikai hatásra meggyorsul a szarupikkelyek leválása, így a hám osztódásra képes sejtjei élénkebben szaporodnak. A hám edzettebbé, külső hatásoknak jobban ellenállóvá válik.

A bőr rugalmasságát, üdeségét biztosító kötőszövet életműködése fokozódik, sejtjei, rostjai megújulnak. A rendszeresen és szakszerűen végzett testmasszázs következtében az öregedés folyamatai később, lassabb ütemben következnek be. A test térfogata masszázs hatására mérhetően csökken. A kötőszövetben található kóros anyagcseretermékek felszívódása a mechanikai hatásra meggyorsul. A folyamatos kezelés hatására megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások.