• Kezdőlap
  • Mi történik a gyermekpszichológusnál?

Kapuvári Virág a Yes hair Szalonban!

Mi történik a gyermekpszichológusnál?

A pszichodiagnosztikai munkám során 2-3 alkalommal találkozom a szülőkkel, 3-4 alkalommal a gyermekkel. Itt történik a probléma diagnosztikája, felmérése, pontos behatárolása, ahol mind a szülő, mind a gyermek azonos hangsúllyal kerül bevonásra.

A probléma meghatározásra kerül, ennek mögöttes tényezői feltárásródnak, a gyermek hiányosságai, erőforrásai, kialakítandó viselkedései, az életkorának megfelelő egészséges részei, vagy a benne szunnyadó kihasználatlan lehetőségei nyilvánvalóvá válnak. Ezt követi a szülőkonzultáció keretében való tájékoztatás, majd egyeztetjük a találkozások kereteit, meghatározásra kerül a megoldáshoz szükséges alkalmak száma, közösen egyeztetett időpont-időpontok, melynek elfogadásával a szülő vállalja, hogy rendszeresen adott időpontban megjelenik, illetve gyermekét hozza a gyermekpszichológushoz. A folyamat során, a találkozások alkalmával mind a szülő, mind a gyermek bevonásra kerül, együtt dolgozunk a gyermek pszichés egészségének javítása érdekében.

Szülőkonzultációk alkalmával egyeztetjük a gyermekkel kapcsolatos változásokat, óvodában, iskolában tapasztaltakat. A zárásnál mérlegelni kell szakmai szempontokat, honnan hova jutottunk, szükséges még a beavatkozás, vagy a tanácsadás, más szakember bevonása, ill. a foglalkozások folyamatát le lehet zárni, amennyiben a probléma megoldódott.

Bármilyen korosztályba sorolható gyerekek és serdülők anyukájának, apukájának jelentkezését várom szeretettel.